پخش زنده
English عربي
6816
-
الف
+

چرا زندگی‌نامه افراد مشهور مخاطب ندارد؟

در این گزارش به چالش‌های آثاری که درباره افراد مشهور ساخته می‌شود، پرداخته‌ایم.

چرا فیلم‌هایی که درباره افراد مشهور ساخته می‌شود، پر بازدید نیست؟ پاسخ این سوال را در این گزارش دنبال کنید.

به گزارش خبرنگار شبکه آی‌فیلم، فیلم‌ها و آثار زندگینامه‌ای همواره یکی از جنجالی‌ترین ژانرهای سینمایی بوده، زیرا بیشتر اوقات ادعا شده که واقعیت ماجرا در این دسته فیلم‌ها دست‌کم مقداری تحریف شده است.

بدین ترتیب وقتی که تماشاگران و متتقدان به تماشای یک اثر زندگینامه‌ای یا آثاری که بر اساس یک واقعیت تاریخی ساخته شده‌اند، می‌نشینند، طبیعتاً انتظار دارند که تماشاگر واقعیت‌ها باشند؛ اما می‌توان به جرأت گفت که هیچ فیلم زندگینامه‌ای واقعیت ماجرا را آنطور که بوده بازسازی نکرده است. به همین خاطر گروهی از مخاطبان اینگونه فیلم‌ها را جزء فیلم‌هایی می‌دانند که باعث تحریف تاریخ شده‌اند و از آن روی گردانند.

گروه دیگری از مخاطبان نیز به دلیل نداشتن علاقه به واقعیت، بیشتر دوست دارند از میان خودشان قهرمانی بسازند؛ این گروه نیز سراغ چنین فیلم‌هایی نمی‌روند.

اما گروه دیگری از مخاطبان به فیلم‌نامه فیلم‌های زندگی‌نامه‌ای منتقد هستند و بر این باورند که اگر کارگردان بخواهد فقط تصویرگر زندگی یک فرد باشد، جز زندگی عادی چیزی را نمایش نمی‌دهد و اگر بخواهد در آن درامی به کار گرفته شود، از واقعیت دور می‌شود. پس باید فیلمنامه از نظر ساختار به حدی قوی باشد که فیلم برای مخاطب جذاب باشد.

شایان ذکر است، در تاریخ فیلم‌های و سریال‌های جهان، آثاری نیز وجود دارد که با اینکه درباره زندگی‌نامه اشخاص ساخته شده‌اند، اما هنوز جذابند. یکی از نمونه‌های جذاب این ژانر در کشور خودمان، سریال «بوعلی سینا» که بارها از سوی بینندگان شبکه آی‌فیلم درخواست شده است.

سریال «بوعلی سینا» با اینکه در دهه اول انقلاب ساخته شده اما از نظر فیلمنامه و کارگردانی قوی و خوش آهنگ است.

کیهان رهگذار بی‌شک یکی از بهترین و متخصص‌ترین نویسندگان و کارگردانان تلویزیون کشور که در نوشتن دیالوگ‌های سنگین و فاخر استاد است. تعداد فیلمنامه‌هایی که نوشته و سریال‌هایی که ساخته به زحمت به تعداد انگشتان یک دست می‌رسد؛ اما همین آثار هنوز هم جزء آثار فاخر و ارزشمند و البته همچنان تماشایی هستند.

«بوعلی سینا» آخرین سریالی بود که رهگذار نوشت و کارگردانی کرد. او کمی بعد از کارگردانی این سریال از کشور مهاجرت کرد و بعدها در دهه ۷۰ پس از مبارزه با بیماری سرطان دار فانی را وداع گفت.

گفتنی است، سریال «بوعلی سینا» هر شب ساعت ۲۰ از آی‌فیلم فارسی پخش می‌شود؛ و بازپخش آن نیز در ساعت ۴ و ۱۲ روز بعد خواهد بود.

بیشتر بخوانید:

«بوعلی سینا» میهمان آی‌فیلم می‌شود

«بوعلی سینا» در قاب تصویر

مروری بر کارنامه هنری بازیگر نقش «بوعلی سینا»

ص.گ/ا.ا

نظر شما
ارسال نظر